A la venda la publicació basada en l’exposició homònima del Palau Robert.
El llibre Underground i contracultura a la Catalunya dels 70, editat per Editorial Terranova per encàrrec de la Direcció General de Difusió de la Generalitat de Catalunya, pren com a punt de partida l’exposició del mateix nom, que ja han vist més de 25.000 persones i que es pot visitar, fins al mes de març de 2022, al Palau Robert de Barcelona.
Compta amb l’autoria del comissari de l’exposició, Pepe Ribas, la participació del seu col·laborador Canti Casanovas, i una sèrie d’aportacions escrites ad hoc, en exclusiva per a aquesta publicació, de Vicenç Altaió, Sara de Azcárate, Jordi Batiste, Ana Briongos, Juan Bufill, David Castillo, Paco Fanés, Antoni García Porta, Xefo Guasch, Nazario Luque, J.M. Martí Font, Fernando Mir i Santiago Vilanova.
L’obra col·lectiva, profusament il·lustrada al llarg de més de 400 pàgines amb materials que es poden veure a l’exposició i d’altres que l’amplien i complementen, proposa un viatge intens per l’undeground i la contracultura catalans, els seus somnis i el seu llegat.
Així, ens endinsem successivament en el primer underground català i les seves influències, la psicodèlia i els viatges cap a l’Índia, la contracultura, l’explosió de noves formes d’expressió poètica, musical i teatral, per seguir viatge amb l’adveniment del comix, de les comunes i de l’activisme social a la recerca d’una societat alternativa. I continuem la nostra ruta fins al punt de no retorn, amb la mort de les utopies, l’enterrament del nosaltres i l’adveniment del jo. Un final agredolç, doncs, malgrat que l’herència d’aquells anys sigui, finalment, reconeguda i valorada en tota la seva dimensió cultural i vital.
Underground i contracultura a la Catalunya dels 70 existeix en versió catalana i castellana, és a la venda des de principis de setembre, i es pot trobar a l’Oficina de Turisme del Palau Robert i a les principals llibreries d’arreu del país.